Provence culinair

8 daagse fietstocht door Wijngaarden

Een tocht door een gebied rijk aan historie, met een enorme variëteit aan zongerijpte wijnen, groentes en fruit. Het is ook het gebied van de truffel, olijf en lavendel. Op deze populaire tocht eet u in restaurants waar ook Franse fijnproevers graag een omweg voor maken.

Variant zes hotels

U start in Orange, dat het best bewaarde antieke theater uit de Romeinse tijd bezit. In uw starthotel laat de jonge enthousiaste kok/eigenaar u genieten van biologisch geteelde producten. Op uw eerste etappe komt u door Piolenc, Frankrijks grootste leverancier van knoflook. Over een smal, rustig weggetje door de wijnvelden naar Rochegude. Via Suz-la-Rousse, met haar kasteel (nu wijnuniversiteit) fietst u naar etappeplaats St. Paul Trois Châteaux. De volgende dag is Recherenches het eerste stadje op uw route in de Enclave des Papes. Via het wijnstadje Tulette gaat u naar Cairanne. Na de overnachting fietst u naar Vaison-la-Romaine, bekend om de Romeinse opgravingen. Nog meer historie vindt u in het middeleeuwse stadje Séguret. Uw rustig gelegen hotel in Gigondas staat in een klein dal aan voet van de heuvels van Montmirail. Daags erna fietst u langs de flank van de Mont Ventoux richting Bédoin, waar veel sportieve fietsers en wandelaars een begin maken met de beklimming van de Mont Ventoux. Onze route blijft beneden. Onderweg naar Pernes-les-Fontaines, het schilderachtige dorp met 36 fonteinen, passeert u Mazan, met het voormalige kasteel van Markies de Sade. U dineert in een restaurant in het centrum van het stadje. Op de rustdag kunt u een bezoek brengen aan Fontaine de Vaucluse en L’Isle-sur-la-Sorgue. Uw laatste fietsdag gaat u naar uw hotel in Sérignan, dat een heerlijke tuin heeft.

Variant zes hotels

Bij deze variant van de tocht doet u vier hotels aan in plaats van zes, zodat u minder vaak uw koffer hoeft te pakken. Op de rustdagen kunt u natuurlijk een rondrit maken. U verblijft twee nachten in Orange, waar u een rondrit naar het befaamde wijnstadje Châteauneuf-du-Pape kunt maken. U fietst tevens door de bezienswaardige stad Orange. De derde dag gaat de route naar Gigondas. U kunt op de rondrit Vaison-la-Romaine bezoeken, de stad met vele Romeinse overblijfselen. Hier is tevens een korte rondwandeling. De dagen 5 t/m 8 komen overeen met de andere variant en brengen u via Pernes-les-Fontaines naar Sérignan.

Waarom culinair?

De restaurants behoren tot de betere uit de regio, adresjes om door te geven aan vrienden. Enkele restaurants van deze tocht worden genoemd in de Gault Millau, Bottin Gourmand of hebben een Bib Gourmand.

praktische informatie

Reisdata met eigen vervoer:

Iedere zondag van 1 april t/m 31 oktober

Klik hier voor het volledige programma