nederlandstalig begeleide cruise

MSC Seaview Middellandse Zee

Reist u graag in groep ? Houdt u niet van georganiseerde groepsreizen waar u dagelijks vroeg uit de veren moet om dan een hele dag in de bus te zitten ? Vindt u het in- en uitpakken en dagelijks in een ander hotel verblijven ook zo vervelend ? Vertrek dan met ons op onze Nederlandstalige begeleide cruise ! Tijdens de cruise bezoeken we 7 steden in 4 verschillende landen.

Programma
Dag 1 - donderdag 12 september 2019    Vlucht vanuit Brussel naar Barcelona
U wordt thuis opgehaald en naar Zaventem gebracht waar we de rechtstreekse vlucht nemen naar Barcelona. Na de middag komen we aan in ons hotel H10 Marina Barcelona 4* waar we logeren in kamer en ontbijt. Vrije namiddag in Barcelona.

Dag 2 -  vrijdag 13 september 2019    Barcelona
Het ontbijtbuffet is voorzien in het hotel. We blijven een hele dag in Barcelona. Er zullen optioneel een aantal excursies gepland worden met een Nederlandstalige gids die in Barcelona woont.
Ben ja al in Barcelona geweest ? Er zijn beslist nog minder gekende wijken waar de gids je doorheen zal loodsen. Of wat dachten jullie van een tapas- en wijnwandeling ?
Wie de dag liever vrij besteedt, dit kan. Barcelona heeft zo veel te bieden dat jullie zich geen moment zullen vervelen.

Dag 3 - zaterdag 14 september 2019    Barcelona 18u00
Rond de middag worden we opgehaald aan het hotel en vertrekken we per autocar naar de haven. Ons schip is de MSC Seaview, één van de nieuwste schepen uit de MSC vloot. Onze cruise is in All inclusive, alle dranken en maaltijden zijn inbegrepen 24u/24. We nemen de lunch aan boord. Vrije namiddag om het schip te verkennen, een lekker drankje te nuttigen of te relaxen op het zonnedek.

Dag 4 - zondag 15 september 2019    Ajaccio 12u00-19u00
Om 12u00 meren we aan in Ajaccio, de hoofdstad van Corsica. Corsica wordt ook wel ‘Ile de Beauté’ genoemd. Een derde van het eiland is beschermd natuurgebied. Naast mooie stranden vind je er hoge bergtoppen en adembenemende panorama’s. Voor wie zich nog een vleugje geschiedenis herinnert, weet beslist nog dat Corsica het geboorteland is van Napoleon.

Dag 5 -  maandag 16 september 2019    Genua 07u00-18u00
Genua is één van de rijkere cultuursteden in Italië ten zuiden van Milaan. De stad heeft een oud historisch centrum en staat bekend om de vele paleizen. Het stadje heeft een gezellig historisch centrum waar het aangenaam wandelen is.
Het mondaine vissersdorp Portofino ligt in de buurt en is zeker een bezoekje waard.

Dag 6 -  dinsdag 17 september 2019    La Spezia 09u00-18u00
La Spezia is een moderne stad aan de Ligurische kust in Italië. De stad zelf heeft niet veel bezienswaardigheden te bieden. De belangrijkste steden in de buurt zijn Firenze en Pisa.
Op korte afstand ligt het natuurpark Cinque Terre, dit zijn 5 dorpen die samen een natuurpark vormen. Ze liggen bijna met de voeten in het turkooise water en sinds 1997 staan deze dorpen op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Dag 7 - woensdag 18 september 2019    Civitavecchia (Rome) 09u00-18u00
Civitavecchia is de haven van Rome die op anderhalf uur van de stad ligt.
Hier hebben we de gelegenheid om samen met een Belgische gids de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken. Een bezoek aan Vaticaanstad behoort eveneens tot de mogelijkheden tijdens deze cruise.
Houdt u niet zo van cultuur dan kunt u op het schip de shuttle naar het centrum van Rome reserveren en bent u vrij om op uw eentje de stad te bezoeken.

Dag 8 - donderdag 19 september 2019    Cannes 09u00-18u00
Cannes ligt vlakbij Nice aan de Côte d’Azur. Het is een stad op wereldniveau.
Je denkt vast meteen aan het filmfestival dat hier jaarlijks plaatsvindt. Het hele jaar door is de plek waar dit spektakel plaatsvindt, Palais du Festival, een ware bezienswaardigheid.
Maak beslist ook een wandeling langs de palmenboulevard.

Dag 9 - vrijdag 20 september 2019    Palma de Mallorca 14u00-23u00
Onze laatste stop tijdens de cruise is Mallorca. Langs de wandelboulevard bereik je het centrum met de kathedraal. Wie nog enkele euro’s over heeft, zal deze beslist in Palma kunnen besteden. Er is een mooie winkelstraat met een grote diversiteit aan winkels.
Op de foto zie je het bergdorp Valldemossa wat zeker een bezoek waard is.

Dag 10 - zaterdag 21 september 2019    Barcelona 08u00
Einde van de cruise. We worden door de autocar opgehaald die ons naar de luchthaven van Barcelona brengt voor onze rechtstreekse vlucht naar Brussel. Onze chauffeurs zullen jullie verwelkomen en veilig terug naar huis brengen.

 

afreisdata

12 september 2019

praktische informatie

Inclusief

  • rechstreekse vlucht Brussel-Barcelona en terug ruimbagage 20 kg inclusief
  • Transfer luchthaven-hotel, hotel-haven en haven-luchthaven
  • 2 nachten met ontbijtbuffet in H10 Marina Barcelona 4*
  • 7 dagen cruise in het gekozen kajuit type
  • 24u All In op  het schip 
  • verplichte fooien aan boord
  • animaties en faciliteiten aan boord
  • nederlandstalige begeleiding door Reizen Van Laere